Kindercoach

Wat is kindercoaching?

Kindercoaching is een kortdurende en laagdrempelige begeleiding waarbij het kind centraal staat. Het is effectief bij kinderen die last hebben van sociaal emotionele problemen zoals: faalangst, hyperactiviteit, negatief zelfbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, gepest worden, slecht slapen, hoog gevoeligheid, agressief gedrag etc. 

Ik begeleid ook kinderen bij een scheiding of bij rouwverwerking.  

Allereerst is de begeleiding zeer oplossingsgericht en toekosmtgericht. Samen met het kind richt ik me op de oplossing en niet zozeer op het probleem. De nadruk ligt op vinden van mogelijkheden, het ontdekken van zijn/haar kwaliteiten. Ik leer het kind hoe het gemakkelijker zijn problemen kan oplossen. Hiervoor het leert het kind vaardigheden die passen bij de leeftijd en die het kind sterker maken.

Het doel is ondersteuning bieden en begeleiden naar verandering en verbetering. Vaak helpt het het zelfvertrouwen te vergroten, steviger in de schoenen te staan. Bij dit alles krijg je als ouders praktische tips en ondersteuning. Dit helpt je de ontwikkeling van je kind te stimuleren.

Daarnaast ben ik een opgeleid trainer voor het project: ik leer leren.

 

‘Ik leer leren’ is een groepstraining voor 4-8 kinderen vanaf 10 jaar die ze helpt te ontdekken hoe ze zelf het beste kunt leren. De training richt zich op alle processen die nodig zijn om te kunnen leren. Aan bod komen: concentratie, motivatie, faalangst, plannen en organiseren, huiswerk maken, inschatten van benodigde tijd/inspanning voor een bepaald vak en inzicht in je eigen meest effectieve manier van leren.

Met de ‘Ik leer leren’ training krijgen kinderen grip op hun huiswerk, gaat het leren makkelijker en sneller zodat er ook tijd overblijft voor sport, hobby’s en andere dingen. Uiteindelijk hoeven ouders dan minder te controleren en te pushen en dit komt de sfeer in huis beslist ten goede. De training bestaat uit 5 bijeenkomsten en kost € 150,- per persoon exclusief het werkboek van € 32,50. De training wordt gegeven in Woerden en Nieuwkoop.

De training kan ook als individueel coachingstraject gevolgd worden. 

De groepstraining start bij voldoende aanmeldingen in november 2014.

Met deze training ontdekken kinderen alles over hun eigen manier van leren, plannen en organiseren, faalangst overwinnen, concentreren en motiveren. De training biedt slimme handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Oftewel kinderen leren hoe te leren.

Want leren is complex. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat welbevinden, inspiratie, een gevoel van competentie en ‘goed in je vel zitten’ minstens zo belangrijk zijn voor goede leerprestaties dan kennis alleen.

De training is geschikt voor kinderen van groep 8 ter voorbereiding op de middelbare school, brugklassers waarbij het leren nog niet zo vanzelf gaat en jongeren in het voortgezet onderwijs die op een of andere manier vastlopen.

De ‘Ik leer leren’ training wordt gegeven in groepjes van  4 tot 8 kinderen en bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. Iedere bijeenkomst heeft een eigen thema en kent een vaste structuur waarin rust en activiteiten elkaar afwisselen. Samen ontdekken de kinderen met de gecertificeerde ‘Ik leer leren’ trainer hun persoonlijke leerstrategie. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een eigen leerplan met helpende acties. Zo wordt leren niet alleen gemakkelijker maar ook leuker.

Ervaringen van een deelnemer: Ik weet door de training nu veel beter wat ik allemaal kan en dat iedereen een andere manieren van leren heeft. Ik kan me beter concentreren omdat ik meer gemotiveerd.”

Kijk voor meer informatie op www.ikleerleren.nl of kunt u het filmpje bekijken op Youtube: 

{youtube}OuqaB9pJ424{/youtube}

 

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen of via het contactformulier op deze website.

back to top